A Honda nem bánta meg a Formula-1-ből való távozást

A Forma-1-ből 2008 végén távozó Honda az utód, Brawn GP sikereit látva sem bánta meg akkori döntését, és örül, hogy egykori csapatuk mindkét világbajnoki címet megnyerte. A japán gyár ma is büszke akkori döntésére, a Forma-1-es csapatra szánt költségvetést pedig új technológiák kifejlesztésére fordítják.

"Nem bántuk meg. Kivonulásunk után láttuk, milyen remekül teljesít a csapatunk. Azért fogalmazok így, mert az a rengeteg munka és energia vezetett ehhez az eredményhez, amit a távozásunk előtt belefektettünk"- idézi az Autoweek Ito Takanobut, a Honda elnök-vezérigazgatóját.

"Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy alaposan átgondolt és kidolgozott terv alapján zökkenőmentesen sikerült megoldani a kivonulást. Úgy gondolom, jó döntést hoztunk, a kivonulás után pedig rövid időn belül át tudtuk csoportosítani erőforrásainkat a környezetvédelemmel kapcsolatos technológiák fejlesztésére. Büszkék vagyunk, hogy a menedzsment ilyen gyorsan végre tudta hajtani a változást"- folytatta Ito.

A Honda első embere hozzátette, a Forma-1-es csapat megszüntetése elődjének, Fukui Takeonak a döntése volt, amivel messzemenően egyetértett, hiszen a gazdasági válság és a környezetvédelmi megfontolások erre kényszerítették a japán cégóriást.

"Szeretjük a Forma-1-et, ami azonban ennél is fontosabb, hogy gondolnunk kellett a vállalatunkra is. A világgazdasági válság következtében alkalmazkodnunk kell a megváltozott környezethez, ami azt jelenti, hogy új technológiákat kell kifejlesztenünk. Ez volt az elsődleges. A sok tízmillió jent, amit korábban a Forma-1-es projektre költöttünk, a környezetvédelmi beruházásokba fektettük"- zárta Ito Takanobu.

(forrás: origo.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj