Kapós lett a taroló Jenson Button

A szenzációs szezonkezdés és az öt futamgyőzelem kapóssá tette Jenson Buttont: egy névtelenségét megőrző csapatvezető ugyanis elárulta, bármelyik élcsapat szerződtetné a 60. Formula-1-es világbajnokság éllovasát. A szakember szerint az sem zavarja az istállók illetékeseit, hogy a Brawn GP már bejelentette, pályafutása végéig számít a brit versenyzőre.

Button előtt tiszteleg a száguldó cirkusz, hiszen a legutóbbi szezon után már leírt pilóta szinte főnixmadár szerű feltámadást produkált. Ehhez persze kellett az is, hogy a Honda örökébe lépett Brawn szenzációs autóval rukkolt elő a mostani idényre, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a másik versenyző, a mezőny legtapasztaltabb indulójának számító Rubens Barrichello még nem gyarapította első helyei számát…

Nem meglepő, a Brawn örökös szerződést kínál a 29 éves Buttonnak, de mások is érdeklődnek iránta.

„Nagyon örülnénk annak, ha jövőre már a mi autónkban ülne. Szép is lenne, ha nem figyelnénk rá az idei teljesítménye alapján. Minden kérdőjel eltűnt a monacói szereplése után” – mondta egy F-1-es csapatvezető a Mirror című brit napilapnak.

Button fölényesen vezeti a pontversenyt és sokak szerint máris világbajnoknak érezheti magát. Tény, mindössze egyszer maradt le a dobogó legtetejéről, a Kínai Nagydíjon a harmadik lett.

„Monte-Carlóban nem csak a győzelme volt meggyőző. Sokat sejtető, hogy olyan autót javított fel, amellyel nem lehetett elégedett a hétvége kezdetén. Még Rubens Barrichellót is meglepte, hogy milyen gyorsan hajtott az időmérőn” – tette hozzá az inkognitóját megőrző szakember.

Az „ismeretlen” csapatvezető úgy véli, jelentős konkurencia sorakozott fel a Brawn mellé.

„Érdeklődünk Button szolgálatai iránt, de tudomásom szerint ezzel nem vagyunk egyedül. Sok embert pezsdített meg a személye”.

(forrás: sporthirado.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj