Barrichello idényének vége?

A Brawn GP brazil versenyzője vad pletykát cáfol: a Spanyol Nagydíjra nem fogják lecserélni.

Elég furcsa pletyka röppent fel a Brawn GP veteránjával kapcsolatban: a múlt héten kezdték el suttogni, hogy Barrichello mindössze négy futamra szóló szerződést kötött a csapattal, és mivel nem tartja a lépést a bajnoki éllovas csapattársával, Jenson Buttonnal, ezért a Spanyol Nagydíjon már Bruno Sennát ültetik a helyére. A dolog finoman szólva is badarságnak hangzott, és most maga a brazil pilóta is cáfolja, hogy ilyesmiről lenne szó.

"Megígérhetem, hogy egész évben itt leszek. A Forma-1 világa eléggé megbolondult az internet megjelenése óta: korábban valami vagy igaz volt vagy nem, ma viszont hülyeséggel írják tele az emberek a netet, és ezt még fel is kapják. Fogalmam sincs, hogy miért találnak ki ilyeneket. Most megint az a pletyka jött elő, hogy Bruno Senna ül az autómba és engem kirúgnak" - morgott a GPWeeknek Barrichello.

A mára minden idők legtapasztaltabb F1-esének számító brazil egyébként nagyon élvezi az idei évet, mert végre versenyképes autóval és a csapaton belüli egyenlő feltételekkel küzdhet:

"Mindig is erre vágytam. Michaelen (Schumacher) kívül mindig is egyenlő bánásmódban részesültem a csapattársaimmal, a Ferrarit pedig pont ezért hagytam el. Reméltem, hogy kapok egy jó autót egy másik csapatnál (a Hondánál). Akkor nem jött össze, de most megvalósult! Nagyszerű ez a szabadság!"

Barrichello jelenleg a második a világbajnokságban, 12 ponttal csapattársa, a vezető Button mögött, és egy egységgel a Red Bull-os Sebastian Vettel előtt.

(forrás: vezess.hu)