A Mercedes láthatja el motorokkal a Honda utódját

Sokáig minden jel arra utalt, hogy a japán autóóriás, a Honda Forma-1-ből való kilépése óta vevőt kereső istálló a 2009-es szezonban Ferrari motorokkal versenyez majd, ám most mégis úgy tűnik, hogy az olaszok nem adnak erőforrást Ross Brawnéknak. Így került képbe a vörösök nagy riválisa, a Mercedes.

A Ferrari hétfőn mutatta be F60-as kódjelű Forma-1-es versenyautóját, amellyel idén a világbajnoki címekért száll harcba az istálló. A bemutatót követő nyilatkozatáradat egyikében a csapatfőnök, Stefano Domenicali elejtett egy félmondatot, amelyben kizárta azt, hogy motorral lássák el az ex-Hondát.

Az olasz szakember ugyanis a partneri szerződés megkötésének esélyét nullához közelinek nevezte, ami valljuk meg, nem túl kecsegtető a brackley-i központú csapat számára.

A grandprix.com értesülései szerint a háttérben már zajlanak a tárgyalások a Mercedes-Benz és az ex-Honda F1-es csapatának vezetősége között. A német márka a McLaren mellett az idei évtől kezdve már a Force Indiát is ellátja majd motorokkal, vagyis a "Honda" már a stuttgartiak harmadik csapata lenne a mezőnyben.

A vevőt kereső alakulat számára létfontosságú lenne, hogy minél előbb megegyezzen egy motorszállítóval is, hiszen a munka a gyárban nem állt le, tehát a 2009-es versenyautó már szinte teljesen készen van, de egy motor beépítése nem szokott az egyik napról a másikra menni, így kis túlzással minden perc számít.

(forrás: f1hírek.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj