Egy mexikói milliárdos is érdeklődik a Honda iránt

Újabb névvel gyarapodott az a lista, amelyen azok szerepelnek, akik komolyan érdeklődnek a Honda F1-es csapatának megvétele iránt. Brit lapértesülés szerint a világ második leggazdagabb emberének tartott mexikói Carlos Slim is a vevőjelöltek közé lépett, és már járt is a Brackley-ban található gyárban. carlos slim

 

Az már korábban kiderült, hogy a Benetton és a BAR-Honda egykori csapatfőnöke, a Prodrive első embere, David Richards az egyik legkomolyabb vevőjelölt, és a walesi már egy kuvaiti befektetőcsoporttal is tárgyal az üzletről. Rajta kívül egy görög üzletembert, Achilleas Kallakist, illetve a Force India tulajdonosát, Vijay Mallyát emlegetik még lehetséges vevőként.

Mostanra pedig a mexikói milliárdos, a Telmex telekommunikációs cég tulajdonosa, Carlos Slim is komoly befektetőjelöltté lépett elő, a 68 éves üzletember ugyanis múlt héten Brackley-ba látogatott. A The Sun című lapnak egy Hondához közel álló forrás felfedte, hogy méretei miatt Slim helikoptere nem tudott leszállni a gyár területén található leszállóhelyen, ezért a személyautók számára fenntartott parkolót kellett kiüríteni a sikeres landoláshoz. A milliárdost egyébként a légi járműre festett címerről ismerték fel.

Az illető azt is elárulta, hogy a gyárban dolgozók közül sokan nem örülnének annak, ha Richards vagy Mallya lenne az új tulajdonos, mivel előbbi állítólag a kormánytól kért pénzt Aston Martin cége számára, így nem tudják elképzelni, hogy honnan lenne elég forrása a csapat megvásárlására. Az indiairól pedig az a véleményük, hogy csak a Force India érdekeit tartja szem előtt.

Slim érkezésének ugyanakkor valószínűleg Bruno Senna nagyon örülne, hiszen minden bizonnyal nagyobb esélye lenne a Forma-1-es bemutatkozásra. A fiatal brazilt ugyanis a Telmex egyik leányvállalata, az Embratel támogatja.

(forrás: f1hirek.hu)