Richards egyre komolyabban gondolja a Honda megvételét

richards David Richards már korábban elismerte, hogy érdeklődik a Honda F1-es csapatának megvétele iránt, és nem tagadta, hogy az új költségcsökkentő programnak köszönhetően vonzóbbá vált a Forma-1.

A walesi jelenleg közel-keleti befektetőjelöltekkel tárgyal, ám leszögezte, még sok dolgot kell értékelni a belépésről való döntés előtt.

A Honda december elején jelentette be váratlanul, hogy a gazdasági válság miatt azonnal felhagy F1-es projektjével, és eladásra kínálja fel a Brackley-ban székelő alakulatot. A gárda csapatfőnöke, Ross Brawn, illetve Nick Fry vezérigazgató azóta próbálnak vevőt találni a csapatra. Fry a minap elárulta, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak néhány lehetséges befektetővel.

A vevőjelöltek között tartják számon a Benetton és a BAR-Honda egykori csapatfőnökét, David Richardsot is, aki 2008-ban egyébként Prodrive nevű istállójával akart visszatérni a sorozatba, ám végül meghiúsult a terve. A walesi szerint az új szabályoknak köszönhetően most sokkal vonzóbb a Forma-1, ám a Mail on Sunday című lapnak leszögezte, csak akkor tér vissza, ha mindezt az anyagi viszonyok is lehetővé teszik. Ezért is utazott el Közel-Keletre, ahol a kuvaiti Investment Dar Company (TID) vezetőivel tárgyal, akik szeretnének bekapcsolódni a sorozatba, és nem mellékesen részvényesek a Prodrive-nál.

"Van egy csapat ember a Közel-Keleten, akik támogatni akarják, hogy belépjek a Forma-1-be, és már egy éve foglalkoznak ezzel a kérdéssel közelebbről is, de meg kell beszélnünk azt, hogy az időzítés mikor megfelelő"- mondta Richards, aki hozzátette, egy F1-es projektnél mérlegelni kell azt, hogy az ember mekkora terhet vesz magára, hiszen az alkalmazottaknál újraszervezést kell végrehajtani, és rengeteg pénzre van szükség.

A walesi mindemellett hangsúlyozta azt is, hogy a befektetőnek azzal is számolnia kell, hogy legalább három év, mire megtérül a befektetett pénz, ezért is van szükség arra, hogy tényleg alaposan átbeszéljen minden részletet Kuvaitban.

"Nem zártam ki a Forma-1-es visszatérést, mert ez nagyon érdekel engem. A nagy kérdés azonban továbbra is az, hogy vajon nem túl nagy kihívás-e ez jelen pillanatban. Ez az, amiről döntenem kell"- szögezte le Richards.

A brit lap arról is beszámolt, hogy egy görög, hajózással foglalkozó üzletember, Achilleas Kallakis is érdeklődik a Honda F1-es csapata iránt, de a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya is. Utóbbi egy évvel ezelőtt lett csapattulajdonos, miután megvette a Spykertől az F1-es istállót. Mallya nemrégiben a McLarennel és a Mercedesszel lépett partnerségre, ami azt jelenti, hogy komolyan elkötelezett a széria iránt.

(forrás: f1hirek.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj