Óriásit bukik a Honda

A Honda az F1-ből való kiszállásával is százmilliós tételt veszít. Az F1 ura szerint egyébként nem is hiányoznak majd a japánok, a csapat viszont hamarosan vevőt talál.

ecclestone

A Honda a múlt pénteken jelentette be, hogy pénzügyi okokból azonnal elhagyja a Forma-1-et. A japán gyártó azonban még így is sokat veszít, a The Times iparági szakértőkre hivatkozva arról ír, hogy vevő nélkül a csapat végleges feloszlatása további 150 millió dollárt emészthet fel - ebből szerény körülmények között egy teljes szezont lehetne még teljesíteni.

A hatalmas összeg egyik eleme lehet Jenson Button nemrég aláírt többéves szerződésének kompenzációja - az összeg 35 milliót is kitehet! -, de a 700 fős alkalmazotti gárda végkielégítései és a különböző beszállítói, partneri szerződések felbontása is irtózatos összegebe kerülhet.

Az F1 ura, Bernie Ecclestone egyébként nem sajnálja, hogy a japán gyártó kivonult a sportból, abban viszont nagyon bízik, hogy a brackley-i csapat hamarosan vevőre akad.

"A Honda nem nagy veszteség. Elég megnézni, hol végeztek a bajnokságban: a kilencedik helyen. Milliókat pocsékoltak el, rossz példát állítva a többi csapatnak. A Forma-1-ben a csapatok jönnek-mennek, ez sem a világ vége. Egyedül a Ferrari van itt a kezdetek óta" - nyilatkozta tegnap a kisember.

"Most, hogy kiszálltak, legalább megpróbálhatunk hatni a csapatokra a kiadásaikat illetően. A csapatot mindenképpen szeretném benntartani. A kör már leszűkült három komoly vevőre" - mondta a Timesnak Ecclestone, hozzátéve, hogy az üzlet bejelentésére akár már a jövő héten sor kerülhet. 

Az FIA elnöke, Max Mosley a Hondával kapcsolatban arról beszélt szintén tegnap, hogy tudomása szerint a csapat leendő tulajdonosát a japán gyártó segítené az eladás után is, ezért nem rossz üzlet a brackley-i befektetés.

"Ha komoly vásárló lesz, a Honda segít a működtetésben. 2010-tőlmár egyedül lenne [az új tulajdonos], de 2009-ben még segítenék, én legalábbis így tudom. Ez így egy ésszerű ajánlat bármilyen befektetőnek, főleg, ha az FIA 2010-re tervezett költségcsökkentései is tetszenek neki."

(forrás: vezess.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj