Honda Smart Ecological Paint

A Honda új, gazdaságos festési technológiát fejlesztett ki, mellyel lerövidíthető az autók festési folyamata. Az új technológiát a Yorii üzemben vezetik be először, 2013 júliusában.

A Honda Motor bejelentette az újonnan kifejlesztett "Honda Smart Ecological Paint (Honda S.E. Paint)" eljárást. Egy különösen hatékony festési technológiát, amely mellőzi a közbenső fedőréteget, így a hagyományosan bevált 4-réteg/3-szárítás eljárást lerövidíti a víz alapú 3- réteg/2-szárítási eljárássá. Az új festési technológiát a Yorii üzem Saitama gyárában alkalmazzák először, az éles üzem várhatóan 2013 júliusában indul.

A középső festék réteg mellőzése alap esetben korlátozná a használható színek skáláját. A Honda ezt az akadályt egy újonnan kifejlesztett anyag használatával hárítja el, amelyet a színes alapréteg felvitelekor használnak. Ez a speciális anyagból készült alapréteg lehetővé teszi bármilyen színű karosszéria elkészítését. Ezzel a Honda az első olyan cég, amely 3-réteg/2-szárítás technológiát alkalmazza az autóiparban.

Sőt mi több a Honda S.E. Paint technológia mellett egy új, falra rögzített robotizált festési rendszert is bemutatnak, gyorstöltő/gyorstisztító festéktartályokkal. Ezzel jelentősen javítható a festési folyamat hatékonysága, csökkenthető az anyagszükséglet, valamint 40%-al csökken a festési folyamat során végrehajtandó lépések száma a hagyományos eljáráshoz képest. Csökken továbbá a festési eljárás során kibocsátott szén-dioxid mennyiség, szintén 40%-al.

Az új festési eljárás mellett további innovatív technológiák is alkalmazásra kerülnek a Yorii üzemben, melyek segítségével energiatakarékosság szempontjából világelsőként kezdi meg a gyártást.

fordította: vito

world.honda.com

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj