Jövőre mutatkozik be az új Honda NSX Concept

A Honda amerikai részlete hivatalosan is megerősítette, hogy a januári Detroiti Autószalonon mutatják be az NSX Conceptet, amely a sportautó következő generációját vetíti elő. Részletek ugyan nem ismertek, de a Honda márkaarculat építését ismerve várhatóan hibrid hajtásláncot kap az NSX új generációja. Az új NSX mellett pedig egy Qashqai konkurens is szóba került a Hondánál.

A Honda az utóbbi években nem igazán mutatta meg sportos arcát, hanem inkább a hibrid vonalat erőltették. Ehhez persze hozzájárult a gazdasági válság is, és az egyetlen sportosabb modelljük, a CRZ kupé pedig inkább takarékos, mintsem erős hibrid hajtást kapott.

A Honda észak-amerikai részlege megerősítette, hogy a január 10-én, a Detroiti Autószalonon egy Acura új kompakt szedán, az átdolgozott RDX crossover mellett bemutatják az NSX sportautó következő generációjának tanulmányautó változatát. A sportautó már a válság előtti években is terítéken volt, ám a Honda pénzügyi helyzete több gyártóhoz hasonlóan megingott, aminek következtében jegelték a projektet. A globális helyzet azóta sokat javult, de várhatóan több ponton módosítják majd az NSX fejlesztését. A Honda egyértelműen a hibrid meghajtások mellett tette le a voksát, és egy sportautónak is takarékosnak kell lennie, így nem lenne meglepő, ha a benzinmotort egy villanymotor is kiegészítené majd az NSX-ben. Részletekért és a formatervért viszont Detroitig várnunk kell. A sportautó mellett pedig egy kompakt crossoverrel is bővítheti kínálatát a Honda. A japán gyártó egyik vezetője, Takanobu Ito ugyanis elárulta, hogy féltékenyen tekintenek a Nissan Qashqai által produkált értékesítési eredményekre, így nem kizárt, hogy hamarosan bemutatnak egy kisebb szabadidő autót, amelyet a hamarosan megújuló CR-V alá pozícionálnának.

Takanobu Ito azt is elmondta, hogy a felfrissített Jazz, az új Civic és a szintén megújult CR-V segítségével jelentősen növelni szeretnék eladásaikat Európában. A Civic-hez éppen ezért egy új, 120 lóerős 1.6-os dízelmotort is fejlesztettek, amellyel 100 g/km alatt marad majd a kompakt szén-dioxid kibocsátása.

a5.hu

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj