Surer: a Honda a sikertelenség miatt vonult vissza

A korábbi Formula-1-es versenyző, Marc Surer úgy véli, hogy a Honda nem a gazdasági válság miatt vonult vissza, de kifogásnak tökéletes volt.

"Két sikertelen év után a Honda csak okot keresett arra, hogy kiléphessen. A Honda két évig szponzori matricák nélkül versenyzett, de ők maguk mondták, hogy nem ez volt a probléma."

A svájci kommentátor úgy véli, hogy ez egy jelzés mindenki felé, és további távozókra számít. A Honda az egyik legjobban felszerelt csapat, kiváló szakemberekkel, így - ha sikerül biztosítani a finanszírozást - továbbra is részt vehetnek a versenyeken.

"Nem lesz egyszerű, de Ross Brawn és csapata jó érv a vásárlásra. Biztos sok az érdeklődő, de nem tudom, hogy van-e köztük komoly."

Max Mosley az egységes motorokkal akarja megakadályozni, hogy újabb csapatok távozzanak. Surer szerint az FIA elnöke nem gondolta elég jól át a döntést. "Az egységes motorokkal a Formula-1 elveszítené az identitását. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az FIA újításai kerültek a legtöbbe az elmúlt időszakban. A V8-as motor és a KERS legalább 50 millió euróba kerül csapatonként."

(forrás: formula.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj