HBKM CR-V teszt

A Honda Hungary – személy szerint Szabó Gábor úr – jóvoltából néhány napig ízlelgettem a Honda CR-V 1.6 iDTEC Lifestyle változatát. A technikai adatokkal nem untatlak Benneteket, akit érdekel, és még nem tette meg, tanulmányozhatja ezen a webcímen.

Az új CR-V nagyon szerethető, az új fejlesztésű 1.6-os dízel motor pedig szerintem jó választás volt. A jó összhanghoz, a vezetési élményhez persze az is hozzájárul, hogy az új CR-V több mint 100 kilóval könnyebb elődeinél. A biztonsági csomag menetstabilitást fokozó fejlesztéseivel együtt az autó viselkedése, a vezetési élmény valahol a SUV és a sedan között van.

A motor rendkívül dinamikus, 2000-es fordulatnál már a maximális 300 Nm forgatónyomaték rendelkezésre áll, de alacsonyabb fordulaton sem lusta, minden fordulatszámon van elegendő nyomaték. A sebességváltó és a motor mesteri összehangolásának köszönhetően 5. fokozatban 60 km/óra, 6. fokozatban 65-70 km/óra sebességben valahol 1200-1300-as fordulattal „lopakodik”. 120-nál 2300-at, 130-nál 2500-at forog. Azt mondhatnám, ami a benzinesekben a VTEC beindulásáig nincs meg, itt megvan. Magasabb fordulatszámon és sebességnél a VTEC nyilván csodát tesz, de ez a kocsi ezzel a motorral nem is aszfaltfüstölésre készült. Az új fejlesztésű motortartó bakoknak is köszönhetően a motor csendes, hidegindításnál, vagy Start/Stop indításnál remegés nem tapasztalható.

Nekem a belső tér is szolidnak, nyugodtnak, letisztultnak tűnik, szerencsére nincs benne annyi csili-vili led, mint a Civicben. Ergonómiailag is rendben van, a termetemhez állított kormány és ülés kifejezetten kényelmes vezetést biztosított, a pedálok távolsága optimális. A csomagtér nagysága, a hátsó ülések kezelhetősége bámulatos. A hátsó ülések a csomagtérben oldalanként egy mozdulattal 60/40 százalékban dönthetők, a visszaállítás „biomechanikus”, oldalanként három mozdulattal lehetséges.

Az ilyen autókra jobban vigyázok, mint a sajátomra, ezért a korlátokat nem feszegettem, és igyekeztem üzemanyag takarékosan vezetni, ennek köszönhetően 510 km-en – ebből 200 km városi, főként budapesti, araszolós, lámpás forgalom – három személlyel, minimális csomagtér terheléssel – 5,8 literes átlagot tudtam elérni, ami az elméleti fogyasztásnál ugyan magasabb, de belefér a Honda Hungary weboldalán közzétett 4,5-7,7 literes tartományba.

Szóval – pedig nem vagyok olajkályhás – nekem nagyon tetszett az 1.6-os dízel, kíváncsi vagyok a Civic-be mikor teszik bele, és a Jazz-be egyáltalán beleteszik-e ezt a motort? Ami a CR-V jövőjét illeti, egy új, feszítettebb 160 lóerős 1.6-os dízel új szintre emelné ezt az autót, az biztos.

Hogy vennék-e egy ilyet? Naná! Megsimogattam a nóziját, mikor otthagytam, megdícsértem, széles vigyorral nyugtázta elégedettségemet. Mennyiért csábított (volna) el? 7.899.000,- plusz metál festés és amit még akartok. Sok? Hasonló paraméterekkel rendelkező más márkák lényegesen többet kóstálnak, de nem vagyok benne biztos, hogy a magasabb árban valós érték jelenik meg.

forrás: Colonel

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj