A Honda ECO Assist az első tízben

Valós idejű visszajelző és támogató rendszer segíti a járművezetőt az üzemanyag-hatékonyság javításában.

A Honda innovatív és interaktív ECO Assist™ üzemanyag-hatékonyság javító, vezetőt támogató technológiája a Green Car Journal „Zöld Autó Folyóirat” 2013-as jelölő listáján az első tízben van. A „gazdaságos vezetést támogató rendszer”, a Honda ECO Assist™ a Honda legnépszerűbb modelljei közül jelen van a 2013-as Civic-ben, a CR-V-ben, és az Accord-ban.

A Honda ECO Assist™ segítheti a járművezetőt a vezetési szokások fejlesztésében ami javítja az üzemanyag-hatékonyságot azáltal, hogy a sebességmérő háttere reagál a vezető tevékenységére. Olyan üzemanyag-hatékony mozdulatok, mint a finom gyorsítás és lassítás esetén a háttér zölden világít. Kevésbé üzemanyagtakarékos vezetés esetén a sebességmérő háttere zöldeskék, az agresszív indulás és megállás, amely extra üzemanyagfogyasztással jár, kékre változtatja a mérő hátterét. Az ECO Assist™ technológián túl a vezető szintén megnyomhatja a műszerfalon található zöld, ECON feliratú gombot, ami tovább optimalizálja a sebességváltó, a motor és a hajtáslánc más elemeninek működését a további üzemanyag megtakarítása érdekében.

„A Honda kifejlesztette az ECO Assist tájékoztató, visszajelző rendszert, mely segíti a járművezetőt az üzemanyagtakarékos vezetési stílus javításában, mellyel egyben védi a környezetet is.”- mondja Art St. Cyr, a Honda Amerika terméktervezési és logisztikai elnök-helyettese. „A vizuális megoldással az a szándékunk, hogy segítsük a járművezetőt az energiahatékony vezetési stílus tökéletesítésében úgy, hogy a vezetés inkább élvezet, és kifizetődő élmény legyen.”

A Honda hybrid és alternatív üzemanyaggal működő modelljeinél az üzemanyag-hatékonyság visszajelző funkció a műszerfalon, a műszerblokkba beépített multi-információs képernyőn (Multi-Information Display - MID) jelenik meg, és további információt nyújt a kumulatív, hosszútávú vezetési stílusról. A MID lehetőséget kínál a járművezető számára az utolsó három út üzemanyag-gazdaságossági számadatainak valamint a pillanatnyi és az átlag üzemanyagfogyasztás statisztikai adatainak megtekintésére. A pontozásos visszajelzés funkció arra ösztönzi a járművezetőket, hogy hosszútávon érdekeltek legyenek az üzemanyag-hatékony vezetési stílus kifejlesztésében, és ezt sikerélményként éljék meg.

A Zöld Autó Technológia Diploma (Green Car Technology Award™) egy fontos képességnövelő technológia elismerése, egy olyan technológiáé, amely segít az üzemanyag-hatékony, alternatív energiával működő, vagy alacsony károsanyag kibocsátású járművek új generációjának kifejlesztésében. A diploma odaítélésére számbajöhető technológiák skálája széles, a fejlett motortól és hajtáslánc elemektől a fedélzeti rendszerekig minden, ami az üzemanyag-hatékonyság javítását, az üzemanyag felhasználás csökkentését, és a környezetvédelmet szolgálja. A diplomára jelölt technológiáknak a piacon elérhető járművekben használatban kell lennie.

„A Honda ECO Assist rendszert a Zöld Autó Technológia Diploma döntősének azért jelölték, mert intuitív képességével segíti a járművezetőket az üzemanyag-hatékonyság javításában.” – mondja Ron Cogan, a Green Car Journal és a www.CarsOfChange.com szerkesztője és kiadója. A kormányzat és a fogyasztók részéről megnyilvánuló és egyre erősödő környezetvédelmi követelmények korában fel akartuk hívni a figyelmet az olyan innovatív technológiákra – mint például az ECO Assist™ – amelyek hihetetlen eredmények elérését teszik lehetővé.

A Honda környezetvédelmi vezető szerepe

A Honda az üzemanyag-hatékonyság területén az ECO Assist™ rendszeren túl további lépéseket tesz, a fő figyelmet olyan technológiák széleskörű alkalmazására fordítja, mint a VTEC™ és a változó szelepvezérlés (Variable Cylinder Management™ - VCM™), valamint a Honda hybrid technológiájának kiterjesztése.

A Honda új fejlesztésű, az új „Earth Dream” hajtáslánc technológiát alkalmazó korszerű motorjai 2011. októberében debütáltak. A jövőben a Honda és Acura gépkocsik üzemanyag-hatékonyság fokozása érdekében folytatott fejlesztésének alapját ez a technológia képezi.

A Honda 2000 óta szintén vezeti a Union of Concerned Scientists (UCS) („Aggódó” Tudósok Egyesülete) az összes járműtípusra vonatkozó környezet-hatékonysági ranglistáját, valamint 15 éve folyamatosan az „American Council for an Energy-Efficient Economy” (ACEEE) (Amerikai Tanács az Energia-hatékony Gazdaságért) által jegyzett „Amerika legzöldebb járművei” lista élén van.

fordította: Colonel

forrás: hondanews.com

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj