Kátyúkárok elemzése szerint a Hondák futóműve a legmasszívabb

A hondásoknak mindössze 1,4 százaléka ment kátyúkár miatt szervizbe Angliában. Ez akár azt is jelentheti, hogy a Hondák a leginkább ellenállóak, de akár azt is, hogy sofőrjeik a legóvatosabbak.

Egy angol felmérés szerint átlagosan 309 angol font, azaz mintegy 115 ezer forint egy átlagos kátyúkár, melyre a felmérés szerint legkisebb eséllyel a hondásoknak, míg leginkább a Chrysler tulajdonosoknak kell számítaniuk.

Míg az angol hondásoknak mindössze 1,4 százaléka ment szervizbe kátyúkár miatt autójával, a Chrysler-t birtoklók 12,2 százaléka kényszerült műhelybe ugyanezen okból. Ez egyfelől jelentheti azt is, hogy a Hondák ennyivel masszívabbak, ellenállóbbak, de akár azt is, hogy a hondások ennyivel óvatosabban vezetnek és kerülik a kátyúkat. Utóbbi a sportos küldetésű márkánál esélyesnek is tartható, de a toplistán második Toyota, illetve a harmadik Hyundai alapján feltételezhető: lehetséges, hogy a távol-keletiek valóban az átlagosnál erősebb futómű-alkatrészeket építenek autóikba, ugyanis esetükben a kátyúkárok esélye alacsonyabb az átlagosnál.

A felmérés szerint a prémiumgyártók legalább olyan sérülékenyek, mint az összes többi, bár peres, alacsony oldalfalú abroncsaik miatt talán még sebezhetőbbek is.

A kátyúkároknak leginkább ellenálló márkák

 1. Honda
 2. Toyota
 3. Hyundai
 4. Nissan
 5. Kia
 6. Mitsubishi
 7. Mini
 8. Suzuki
 9. Ford
 10. Mazda

A kátyúkárra leginkább esélyes márkák

 1. Chrysler
 2. smart
 3. Mercedes-Benz
 4. Land Rover
 5. Jaguar
 6. Saab
 7. Fiat
 8. BMW
 9. SEAT
 10. Opel/Vauxhall

forrás: autonavigator.hu