Új Honda szalonban lesz ismét látható a régi Senna szobor

A Honda Hungary legújabb szalonjának hivatalos megnyitójára kerül sor 2009. november 20.-án. A szalonnyitás rendhagyó: azt egybekötötték Ayrton Senna Hungaroringről kikerült szobrának felavatásával. A Honda Őrmező vezetése az alkotóval, Mihály Gáborral és a kiváló brazil sportoló nevét viselő emlékklubbal megállapodott az évek óta raktárban pihenő szobor felállításáról. Mint közismert, Senna mindhárom világbajnoki címét Honda-motoros McLaren autóval érte el, neve Japánban mai napig fogalom, nimbusza töretlen.

Az eseményre már jelezte részvételét a brazil nagykövet és a Senna Alapítvány magyarországi vezetője is.

A megnyitót-avatást követő napon, 2009. november 21.-én szombaton 10 órától több program várja a gyerekeket, felnőtteket.

Levetítik Senna emlékezetes 1993-as donningtoni versenyét, ahol csak a 2. helyezett Hill nem kapott kört tőle, és Dobor Dezsőék „Egy cserép virág helyett" című portréfilmjét. Lesz fotókiállítás kevésbé ismert Senna fotókkal.

Kipróbálhatják a Honda legújabb környezetbarát autóját, az Insight-ot és kihirdetik a gyerekek számára meghirdetett, a jövő autóját elképzelő rajzpályázat eredményeit is. Természetesen a magyarországi teljes Honda kínálat közelről is megismerhető.

A szalon (Budapest, XI. Vizsla u. 1-3.) megközelíthető gépkocsival a régi 7-es útról vagy BKV-val a 150, 250-es autóbusszal az Őrmezői lakótelepig, majd pár perc sétával.

(forrás: formula.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj