A vártnál kevésbé csökkent a Honda profitja

A vártnál kisebb mértékben csökkent a Honda profitja a második negyedévben, az elemzők által várt 43 milliárd jennel szemben 54 milliárd volt a vállalat adózott eredménye. Japán második legnagyobb autóipari csoportja erősen felfelé módosította idén várható nyereség előrejelzését.

A jelentés szerint a jen erősödését és a kereslet gyengülését nem tudta kellőképpen ellensúlyozni a költségcsökkentés és az üzemanyag takarékos autók eladásának növekedése.

A szeptemberrel végződött második negyedévben 54 milliárd jen volt a Honda adózott eredménye, egy évvel korábban 123 milliárd. Elemzők 43 milliárdot vártak. A működési eredmény 56 százalékkal 65 milliárd jenre esett 148 milliárdról, a bevétel 27 százalékkal 2,2 ezer milliárd jenre csökkent 2,8 ezer milliárdról.

A jövő márciussal végződő pénzügyi évben a Honda 155 milliárd jen adózott eredményt vár a korábban jósolt 55 milliárd helyett,  arra számítanak, hogy addigra lesznek meg az átalakítás eredményei. A várható eladásokat 3,4 millió darabra módosította 3,3 millióról.

A nagy japán autógyártók közül a Honda jelentett elsőként, elemzők arra számítanak, hogy a többieknek is sikerült némileg javítani pénzügyi helyzetüket a második negyedben, de valószínűleg nem fognak a Hondáénál nagyobb profitot felmutatni.

(forrás: menedzserfórum)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj