A Honda új üzemet épít a Hamamatsu gyárban autók sebességváltójának gyártására

hamamatsu_gyár

A Honda Motor Co., Ltd. ismertette azon tervét, hogy új üzemegységet épít fel a Hamamatsu gyár területén, ahol autók sebességváltói készülnek majd. Ennek révén kiszélesíthető az automata váltóművek (AT) és a fokozatmentes váltóművek (CVT) gyártása, s így kielégíthető a világszerte növekvő kereslet.

Az új sebességváltó-üzem bemutatása

Az új sebességváltó-üzem a gyár egy olyan részét hasznosítja majd, ahol jelenleg a motorkerékpár-gyár található (a motorkerékpár-motorok gyártásának áttelepítése a Kumamoto gyárba 2009-ben fejeződik be). A Hamamatsu gyárban jelenleg található létesítmények áthelyezése és egy új gyártósor üzembe állítása révén a gyár termelése teljes egészében fejlett technológiákra, valamint kiváló minőségű és nagy pontosságú gyártási rendszerekre épül majd. Az új üzemegység megnyitásával az AT és CVT egységek éves gyártási kapacitása a Hamamatsu gyárban a jelenlegi 700 ezerről 1,1 millió darabra nő. A tervek szerint az új üzem 2010-ben kezd el működni, s a kapcsolódó befektetések várhatóan meghaladják a 14 milliárd jent.

A Hamamatsu gyár termelésének még hatékonyabbá alakítása már megkezdődött. A sebességváltók gyártása korábban több helyen folyt az üzemben; ezt most átszervezték, és összehangolt gyártási rendszert vezettek be. E gyártási rendszer még hatékonyabbá válik az új üzemegység sebességváltó-gyártási eljárásainak egységesítése révén, valamint a Hamamatsu gyár logisztikai rendszerének további tökéletesítésével. Ráadásul egy új, rugalmas gyártósor is üzembe áll az új termelőegységben, amelynek segítségével az AT és CVT egységek gyártása az egyes piacok igényeihez igazítható. Az új üzemmel a Honda egész sebességváltó-gyártási tevékenysége versenyképesebbé válik.

Vezető üzemként a Honda globális sebességváltó-gyártási tevékenységében a Hamamatsu gyár hatékonyabban koordinálhatja majd más AT-gyártó üzemek tevékenységét az USA-ban, Indonéziában és Kínában, és még eredményesebben alakíthat ki fejlett gyártási technológiákat a többi Honda-gyár részére.

Az új gyárat több szempontból is úgy alakítják ki, hogy megfeleljen a környezetvédelem elvárásainak; tetejét parkosítják, fokozott mértékben hasznosítják az esővizet és a természetes fényt.

A Hamamatsu gyárról

Működés kezdete 1954. április (Hosose gyár: 2001. szeptember)
Helyszín Hamamatsu-shi, Shizuoka
Telekméret 212,000 m2 (Hosoe gyár: 230,000 m2)
Termékek közepes és nagy motorkerékpárok erőforrásai (a tervek szerint ez a tevékenység 2009-ben átkerül a Kumamoto gyárba), sebességváltók autókhoz, külső csónakmotorok (a Hosoe gyárban készülnek)
Munkatársak körülbelül 3,000 alkalmazott

(forrás: honda.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj