Utódot kaphat a Honda Beat

A Honda az utóbbi hónapokban sorra törölte sportos modelljeinek projektjét, most azonban úgy tűnik, hogy felélesztik az 1991 és 1996 között gyártott Beat roadstert, amely koncepció formájában már az őszi Tokiói Autószalonon bemutatkozhat.

A japánok 1991-ben mutatták be legkisebb, középmotoros elrendezésű roadsterüket, amelynek mozgatásáról egy háromhengeres, 656 köbcentis, 64 lóerős erőforrás gondoskodott, amely 8100-as percenkénti fordulatnál adta le maximális teljesítményét. A 3,3 méter hosszú Beat tömege mindössze 760 kg volt, míg a százas sprintet 13,4 másodperc alatt teljesítette.

A Best Car információi szerint hamarosan megérkezik a Beat utódja, amelynek formatervéről elődjétől eltérően nem a Pininfarina gondoskodik majd, hanem az autót a japán márka formatervezői álmodják majd meg. Az autóról eddig mindössze egy számítógépes grafika látott napvilágot, ám az autó minden bizonnyal örököl majd néhány formai részletet az utóbbi hónapokban bemutatott Honda koncepcióktól. Az új Beatnek talán sikerül kárpótolnia a márka szerelmeseit, miután idén véget ér az S2000 pályafutása is, így pedig sportautó nélkül marad a japán gyártó. Az autó technikai részletei még nem ismertek, ám a Best Car információi szerint az 1991 és 1996 között gyártott modelltől eltérően nem középmotoros elrendezést és hátsókerékhajtást kap az új Beat, hanem az egyelőre ismeretlen hengerűrtartalmú és teljesítményű motor elől kap helyet, és az első kerekeket hajtja majd. Nem kizárt azonban, hogy a Honda alternatív hajtáslánccal is kínálja majd a roadstert, és japán források szerint összkerékhajtással szerelt változatot is piacra dobhatnak.

Az új Honda Beat tanulmányautó formában minden bizonnyal az őszi Tokiói Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt, és ha zöld utat kap a japán gyártó igazgatótanácsától, pár éven belül a kereskedésekbe kerülhet.

(forrás: a5.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj