Leállították az új Honda NSX fejlesztését

A Honda rég várt sportkocsija a közeljövőben biztosan nem készül el, a cég vezetése ugyanis törölte a teljes programot a csökkenő nyereségre való tekintettel.

A döntést maga Takeo Fukui, a Honda vezérigazgatója jelentette be azután, hogy az eladások csökkenése miatt az idei évre vonatkozó nyereség-előrejelzést a harmadára csökkentette a japán gyártó.

Az NSX program megszakításán, és az F1-es csapat korábban bejelentett megszüntetésén, esetleg eladásán kívül további költségcsökkentő intézkedésekről is beszámolt az igazgató: egyebek közt elhalasztják az Acura luxusmárka tervezett japán bevezetését. Ugyanakkor bizonyos programokat igyekszik felgyorsítani a Honda: egy, a Jazz-nél kisebb, világszerte forgalmazott kisautó elkészítésén kezdett el dolgozni a gyártó, illetve növelik a dízelmotorok és hibrid modellek fejlesztésére elkülönített keretet.

A japán gyártó az idei évre még nyereséget prognosztizál magának: a működési eredményt mintegy 2 milliárd dollárra becsülik a március végével záruló 2008-2009-es pénzügyi évre.

( forrás: totalcar.hu)

(feltöltötte: Reddly)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj