Hogyan vegyünk használt Hondát? III.

Ha úgy dönt, hogy vállalja az autóvásárlás hagyományos módjának minden kockázatát és egyedül vág neki a használtautó kereskedők és a használtautó piac világának, akkor indulás előtt érdemes átolvasnia az alábbi összefoglalót. Összegyűjtöttük az üggyel kapcsolatos legfontosabb teendőket és információkat, amelyek segíthetnek Önnek a megfelelő autó kiválasztásában és beszerzésében.

 

1. Milyen autót vegyek?
• Milyen autót akarok venni? (márka, kivitel, stb.)
• Mit tudok megfizetni? (önrész, hitel)
2. Hol keressek autót?
• Ismerősök
• Internet
• Nyomtatott sajtó
3. Hogyan válasszam ki a hirdetésből, hogy mely autókat nézzem meg?
4. Mit tegyek megnézéskor?
• Mit kérdezzek?
• Mit ellenőrizzek?
• Mire figyeljek a próbaút során?
• Beszédes jelek
• Amit már senki sem hisz el...
5. Mit tegyek az áralku során?
6. Finanszírozás

Már megnéztük az első négy pontot, így már csak kettő van hátra, azonban sok esetben ez a legkényesebb.

Az áralku és a finanszírozás:

5. Mit tegyek az áralku során?

 


Az autóra általában több-kevesebb árengedményt tudunk elérni, amit a következő szempontok befolyásolnak:
A kereskedők, árkategóriától függően 5-15 %-ot tesznek rá a legalacsonyabb eladási árra. Ez az a keret, amin belül alkudozni lehet. Ez összegszerűen a kis és középkategóriában valamint a középkategória felső szegmensében általában 30 000 –250 000 Ft között mozog.

Ha kifogástalan minőségű használt autóról beszélünk, akkor az elérhető kedvezmény mértéke járműkategóriától függetlenül mindig alacsonyabb. Ha autót cserélünk, és a régit be akarjuk számítani, akkor ne számítsunk arra, hogy különösebb árkedvezményt tudunk elérni, legfeljebb akkor, ha a mi autónk árából is hajlandók vagyunk engedni. Ha az autó általános esztétikai állapota nem szép (koszos, lelakott az utastér, matt a fényezés, ferde rajta minden elem stb.) vagy sok rajta a hiba, akkor ez mindenképpen jó alap az alkura.

Hasonló a helyzet akkor is, ha a műszaki állapotfelmérésen kiderült, hogy javítani kell az autót, ekkor ugyanis a javítás összegével jogosan nyomhatjuk le az árat. VIGYÁZAT! A varázs garázs „autópuceráj” csodákra képes, ezért érdemes néhány helyen felhajtani a kárpitot, benyúlni az ülés támla és üléslap közé stb. Ha az autó már régen ott van a telepen, vagy régen látjuk a hirdetését az újságban, akkor attól a kereskedő általában szabadulni akar, főként, ha sajátja az autó, és nem bizományba van nála. Ekkor jobban lehet alkudni.

Ha az autó bizományban van nála, akkor is lehet egy keveset lemenni az árból, hiszen már így lett beállítva a kínálati ár is. Ha az áralku során a kereskedő azzal a szöveggel jön, hogy „meg kell beszélnem a tulajjal”, akkor általában nyert ügyünk van, hiszen a tulaj az eladás érdekében a konkrét vevőnek mindig enged még egy kicsit. Ha árban is sikerült megegyeznünk, akkor tisztázzuk a foglaló összegét, az átírás menetét és (ha van) a finanszírozási ügyintézés menetét.

6. Finanszírozás

Ma már nincs jelentős különbség a használtautó és az újautó finanszírozási lehetőségei között, a használtautó finanszírozás is viszonylag egyszerű, és elég jó ajánlatokat lehet kapni.  Általános szabályként elmondható, hogy:

•        Érdemes csak neves finanszírozó céggel intézni a finanszírozást, mert ellenkező esetben nagyon drága lehet a finanszírozás, és magasabb a kockázat is.
•        A saját erő általában min. 10%-tól indul.
•        A finanszírozáshoz általában ma már elegendőek a személyazonosságot igazoló okmányok, és egy közüzemi számla bemutatása, és cég esetében is csak a cég létét ill. jogszerűségét kell igazolni.
•        A futamidő általában 12-120 hónap között változik.
•        A kamatok tekintetében a nagy finanszírozó cégek ajánlatai között 2-5% különbség is felfedezhető, a kisebb cégek ajánlatai még ennél is drágábbak lehetnek.
•        A gazdasági válság miatt visszaszorul a CHF alapú hitelezés. Ennek helyét az Euro vagy a forint alapú hitelek veszik át.

•        Érdemes az adásvételi szerződés megkötése előtt előzetes hitelelbírálást kérni.

•        Ha tudjuk, hogy mennyi ideig lesz szükségünk az autóra, akkor nem érdemes a szükségesnél sokkal hosszabb futamidőt választani, mert a futamidő vége előtti szerződés lezárás komoly anyagi veszteséget jelenthet.

A márkakereskedőknél és a nagyobb használt autókereskedőknél elvileg több finanszírozó ajánlata közül választhatunk, főként a nagyobb (piacvezető) finanszírozók ajánlatait kínálják, de ritkán van lehetőség az ajánlatok összehasonlítására. Az, hogy melyik ajánlatot teszik elénk, általában két dolog dönti el: mit néznek ki belőlünk, és/vagy melyik finanszírozó fizet nagyobb jutalékot. Érdemes tehát az autó kiválasztását követően a kereskedő finanszírozási ajánlatával a kézben ellátogatni egy-két finanszírozóhoz közvetlen ajánlatkérésre.

Számokban szinte biztos, hogy jobbat fogunk kapni, de az is szinte biztos, hogy sokkal bonyolultabb lesz az ügyintézés, hiszen a kereskedőnek bejáratott kapcsolata van a saját finanszírozójával. A finanszírozási szerződés megkötésének és finanszírozó általi jóváhagyásának időszükséglete egyszerűbb esetben 1-2 óra, bonyolultabb esetben 2-3 nap.

Kamatmentes konstrukció, főként használt autóra nem létezik, ez csak reklámfogás!

A kamatokat, ha adott esetben ezt nem is így nevezik, mindig ki kell fizetni. Ha ilyet hirdetnek, akkor vagy kiderül, hogy mégsem kamatmentes, vagy, ha mégis az, akkor az autó vételárába már beépítették a kamatokat. Ha nem vagyunk résen, akkor könnyen előfordulhat, hogy az olcsónak tűnő ajánlat lesz a végén igazán drága.

Hasonló a helyzet akkor is, amikor azt ígérik, hogy a casco biztosítás nem feltétele a finanszírozásnak, hiszen a kockázatot valakinek mindig vállalni kell. Ilyenkor általában a finanszírozó cég köt cascót az autóra, és ennek díját beépíti a finanszírozásba. Az ügyfél szempontjából ez azonban mégsem olyan kedvezőtlen, mert a finanszírozó cég sokkal kedvezőbb biztosítást tud kötni az autóra, mint maga az ügyfél.

Tudni kell még, hogy a finanszírozó által megkötött casco biztosítás nem nyújt minden kárra fedezetet, továbbá az ügyfélnek minden esetben alá kell írni egy nyilatkozatot, amelyben tudomásul veszi, hogy a keletkezett kár összege rajta behajtható.

(köszönet a cikkért mzolinak)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj