Hungaroring – HBKM teszt

CTR-es ismerősnél felmerült, hogy pályázásra is szeretné használni az autóját, ezért alább pár - saját tapasztalatból gyűjtött - hasznos tanáccsal szeretnék szolgálni, amit, úgy gondolom, hogy más is remekül tud hasznosítani, ha netán versenyzésre adná a fejét profi körülmények között.

A Hungaroringen voltam néhányszor CTR-el és RSX-S el sokszor. Néha vizes pályán, néha szárazon.

A vizes pályát a fórumban szépen leírták - jóval hosszabb fékpont vétele a meghatározó, csak egyenesben (kanyar előtt) fékezz! Ezt tempó növelésével körről-körre ki kel " tapogatni" - függ a gumitól, víz mennyiségétől - pontos infót nem lehet adni, az adott körülményektől kell figyelembe venni.

Ha nem esik, akkor is így kell tenni, akkor azonban, amennyiben melegebb van, mint 10-15 fok, a guminyomásokat a gyári érték (úgy emlékszem CTR esetén elől-hátul 2,2) indulás előtt tedd 1,8-1,9-re. Ez néhány kör után (kb. 2) eléri a gyári 2,2 értéket, akkor ideális a tapadás.

Kanyarba ne lendületből, hanem finom gázon vidd be a kocsit (ezt is ki kell tapasztalni, ilyenkor a difi segít egy kicsit), majd kb. a kanyar 3/4-től kezdjél kigyorsítani, ne előbb, mert a CTR-en nincs LSD! (önzáró difi). Gondolom a bekormányzási pontokat és a kanyar érintő fogást nem kell magyarázni, ha gokartoztál ez menni fog.

Néhány gyakorlati dolog:

Az 1. kanyarnál vigyázni, itt kell ugye a leghosszabb féktáv, majd előbb 3.-ban kis nyomatékkal, később 2, ban abszolválni.
A 2. kanyar nem nagy gond, kicsit kifelé dől, tehát illik egy csöppet vigyázni.
A 3. kanyar, ha ideális íven mész nem kanyar, némi gyakorlás után padlógázas. (majdnem)
4. kanyar a sokak által átkozott Mansell, emelkedőre mész fel, nem látod, de nem kell félni tőle, viszont van néhány ökölszabály:

- mivel általában itt törik össze a kanyar utáni gumifalon a kocsi oldalát, nagyon oda kell figyelni - remélem a kanyar csúcspontját még mindig jelzi egy pózna, na a mellett kell szűken elmenni 4.-ben, majd kigyorsítani. Ez útviszonyoktól függően lehet 3. is, meglátod.

- amennyiben nagyon megcsúszol, kérlek, az Istenért se korrigálj, állj a fékre, jobb oldalt hatalmas aszfaltozott bukótér van, oda fogsz kerülni, sérülés nélkül.

- amennyiben nekiállsz korrigálni, garantáltan a bal oldali gumifalban végzed, erről sokan tudnának Neked sajnos mesélni....

Az 5. -6. nem gond ki kell tapasztalni.
A sikánon én át szoktam robbanni, ott fogok egy jobb, majd bal érintő rázókövet aztán túl is vagy rajta.
A többi kanyar a 13.-ig könnyen megoldható, a 13.-nál vigyázni a fékponttal, mert a kanyar derékszögű, az egyenesben kellően fel lehet gyorsulni, a bukótér viszont elég kicsi. Én, érdekes módon, mindig utáltam a 13. kanyart.
A 14.-15.  kitapasztalható, arra kell vigyázni, hogy a 14.-nél a vége felé ( durván a felétől) szűkül az ív, az a sebesség, amivel eddig beleszálltál tapadás határon ( ha így mész már) sok lesz. Viszont szép nagy bukótere van.
15.  célegyenes ráfordító, itt mindenki igyekszik kigyorsítani a legnagyobb sebesség elérése érdekében, hideg időben csak óvatosan, tört itt össze csúnyán már S2k. Egyszer én is jót csúsztam, szerencsére sikerült megfognom, mert lehűlt a levegő, utast vittem és  a semi slickek már nem melegedtek fel kellően.

Dióhéjban ennyi, a többit úgy is magadnak kell megtapasztalnod.

Sebességeket direkt nem írtam, mert körülményfüggő, meg én soha sem néztem mennyivel megyek - illetve egyszer, mert megkérdezték mennyivel megyek a célegyenesben.

A fordulatot lehetőség szerint 6500-8100 rpm között tartsad, bár ez nem vonatkozik esős időre!

Pályázás előtt tankolj tele, mert az Isten benzine sem elég, jó időben több mint 20 liter lesz a fogyasztásod.

Még egy nagyon fontos dolog:
Ha folyamatosan mész, 2-3 körönként feltétlen iktass be egy lightos hűtőkört, leállás előtt pedig mindenképp a fékek és a motor miatt.

A végére még egy fontos dolog:
A pályán nem fékezgetünk, hanem fékezünk, féktávon szinte digitálisan. (kivéve eső). Így érhető el a legjobb köridő és így nem melegednek túl a fékek. Fékezgetni akkor kell, ha elengedünk valakit.

Jó pályázást kívánok!

Öreg Kergyu

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj