Egy találkozó mérlege 8 pontban – avagy miért érdemes találkozót szervezni?

Komárom 2011 szeptember 23-25

1, találkozó szervezése alapgondolat…

jó oldal: Esti elfoglaltságnak az sem rossz, hogy bújja az ember a Google-t. Mint tudjuk gugli a barátunk. Program lehetőségeket, látványos dolgokat keresgél a helyszínen.

rossz oldal: Semmi.

2, program tervezet összeállítása…

jó oldal: A megfelelő helyszínek, látnivalók sorrendbe állítása. Program vázlat felállítása. Telefonos egyeztetések. Megkönnyebbülés, a program összeállt, tartalom van az ötlet mögött.

rossz oldal: Az Istennek sem akar összejönni a tali költségvetése. Minden számítás azt mutatja, hogy sokkal drágább a díj, mint amit a klub és a vendégség elbírnak. Alkudozás telefonon a vállalkozókkal, hotellel, helyszínekkel. Alkudozás a Dokival.

3, helyszíni bejárás…

jó oldal: Kirándulásnak sem rossz. Miután már tudjuk, hogy miket akarunk megnézni, kikkel akarunk beszélgetni, aránylag gyorsan megy. Néhány részlet pontosítása. Ingyen gokart futam, kipróbálhatjuk a pályát…

rossz oldal: Egy nap szabi. Útiköltség.

4, találkozó közzététele…

jó oldal: Na, az itt nem nagyon van. Csak meló vele.

rossz oldal: Dolgozol vele és kiteszed a fórumra. Nagy csalódás, a kutya sem reagál rá… Egy idő után kétségek, akar egyáltalán valaki jönni? A határidők, amiket vállaltál egyre csak közelednek, és még mindig nem tudhatod: lesz-e elegendő jelentkező, hogy sikeres legyen a tali? Mindig van egy-két olyan ember aki megnehezíti a dolgodat. Esetünkben a szálloda egyik recepciósa…

5, találkozó 1. nap…

jó oldal: Te érkezel elsőként. Ez természetes, hiszen házigazda vagy. Mindenkivel találkozol, mindenkinek van hozzád egy jó szava… Rég nem látott barátokkal beszélgetsz. Kiváló a hangulat.

Lámpás szabályozásokról értekezlet: Érdekes előadás, bár nem mindenkinek. A tagság aránylag jól veszi az akadályt, végighallgatják, bele, belekérdeznek…

Vacsora: Kiváló hangulat, előkerül némi házi pálinka.

Esti buli: Fergeteges hangulat. Karaoke parti 10-15 ember folyamatos váltásban énekelget. A többiek póker partit szerveztek. Az est fénypontja: Barkó egy lírai gyönyörű számba kezd, mire valamelyik kutya a pókerasztalnál fájdalmasan felvonyít. A gyönyörű lírai szám visítozó röhögésbe fullad… A pókerpartit Vitó barátunk nyeri. Ennek örömére maradhatnak énekelni. Az est meglepetése Full Dragon és felesége, akiknek igazán jó hangjuk van. Igazi partiarcok.

rossz oldal: Nem tudsz teljesen a társaságra koncentrálni. Mindig van pár dolog, amit le kell egyeztetni. Egyébként semmi.

6, találkozó 2. nap…

jó oldal: Nincs különösebb dolgod. Haladsz az eseményekkel, beszélgetsz, jól érzed magad. Néha irányítgatod a társaságot, hogy a menetrend ne boruljon fel.

Városnézés: Komárom tulajdonképpen nem nagy. A központja inkább kicsinek mondható. A 1,5 órásra tervezett séta kb. 45 perc alatt letudva, utána lézengés fényképezgetés, fagyizás, sörözés.

Ebéd: Gyors, ízletes, kevés… Mindenkinek ízlett és mindenki tudott volna még enni… Mindegy, majd a vacsora…

Monostori erőd: Hatalmas területen, helyenként sötét zeg-zugos folyosókon bolyongunk. Az idegenvezető kicsit tudálékos, viszont nagyon érdekes dolgokat mond. A fegyverbemutató nagy siker. Volt ugyan valamennyi csúszás egy lovasverseny miatt, de belefért. A bemutató fénypontjaként ágyúlövéseket is kaptunk. Én még soha nem hallottam élőben ágyúszót…

Vacsora: Gyors, ízletes, kevés… Utánrendeltünk néhány adagot, így már rendben vagyunk.

Színház: Frenetikus siker. Akivel csak beszéltem, mindenkinek nagyon tetszett. Gyönyörű lovak, kiváló rendezés, jó színészek. A koreográfia és színpadi jelenetek páratlanok. A lelátó ülései viszont páratlanul kemények.

Fürdő: egyszerű kis fürdőzés, nem túl hosszan. Viszont ez a rövid idő is csak még jobban kimeríti az amúgy is fáradt vendégeket.

Esti buli: Hasonlóan az előző estéhez jól sikerült, viszont lényegesen fáradtabb társasággal. A póker partit ismét Vitó nyeri. Az este fénypontja: a zsíros kenyerek lilahagymával. Az éneklésbe olyanok is bekapcsolódtak, akikről nem is gondoltuk volna.

rossz oldal: A programokat mindig ki kell fizetned. Számlákat begyűjtened. Vezetni a kiadás oldalt. Egy paksamétával a kezedben rohangálsz…

7, találkozó 3. nap…

jó oldal: Túl vagy a tegnapi napon. Akivel csak találkozol, mindenki dicséri az előadást. Boldogan tudomásul veszed: akkor nem volt rossz döntés. Már csak a gokart verseny van hátra.

Gokart verseny: A pálya keskeny, lassú, nem is túl hosszú. Előzési pont kevés van. A pályabejárás után, emiatt néhányan visszalépnek a versenytől. A női, - gyerek kategóriában végül 6 indulónk volt. Rögtön az első futam az övéké, azonban újra kell futtatnunk, mert nem tudtak a jobban menők igazán gyors köröket futni. A férfi kategóriában 12 indulónk volt. Az előfutamokon elért időeredmények alapján négy versenyző indulhatott a döntőben. A döntő is időmérő futam volt, azonban erősebb 9,5 LE gokartokkal. A döntő nagyon izgalmasra sikeredett. Az első páros futamában Szabi barátunk futott egy zseniális 32,80-as kört. A második páros futamában ezt sokáig nem sikerült hozni, majd Laspringnak sikerült egy 32, 81-et futni, ezzel nagyon szorossá vált…. Utána egy 32, 54-el már átvette a vezetést, majd a győztes időt is megfutotta 32,23-el. A gokart szervezői sajnos nem álltak a helyzet magaslatán. Kevesen is voltak, meghibásodott időmérés, keveredés is volt, nem kevés bosszúságot okozva. A döntők lefutása után, szabad futamok, versenyen kívüli örömködés…

Ebéd: Gyors, ízletes, bőséges. Bográcsgulyás, mindenki örömére.

Eredményhirdetés:

A gyerek, - női kategóriában: I. hely Balogh Tamás

II. hely Dani Ramóna

III. hely Tóthné Heni

IV. hely Dr. Virág Laura

A férfi kategóriában: I. hely Csernyik László

II. hely Szabó Szabolcs

III. hely Jugovits István

IV. hely Balogh Csaba

Póker kategóriában: I. hely Kováts Márton

Tali zárása. Búcsú egymástól.

rossz oldal: A szervező nem versenyezhet. Hogy is tehetné, egy csomó papírmunka, kitalálni, mikor kinek a futama következik. A pillanatnyi problémák kezelése, esetenként a futamokba bele kellett nyúlni. Számlák leadása, elszámolás. Itt derül ki, mennyire futottál ki a keretből. Mérleg elkészítése.

8, a találkozó utóélete a fórumon…

jó oldal: Bezsebeled mindenkitől a dicséreteket. Letöltöd a képeket, közzéteszed. Boldog vagy, amiért jól sikerült a tali.

rossz oldal: megírod ezt a szösszenetet…

J

2011-09-26

Mzoli

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj