Téli felkészülés

Amikor már Te is előveszed a téli kabátodat, kedves Olvasó, ne feledd el, hogy az autód is fázik. Ez pedig némely odafigyelést igényel.

Ezek a feladatok összegyűjtve, íme:

A külső hőmérséklet esése egy fontos üzemi paraméter az autó számára. Indításkor az olaj sűrűbb, az akkumulátor terhelhetősége alacsonyabb, a nyári gumik megmerevednek és befagy a nyári szélvédőmosó. Könnyen belátható, hogy amin tudunk, azon változtatni kell! Első körben érdemes (sőt melegen ajánlott) az összes 0 fokon megfagyó folyadékot száműzni az autóból. A rekesz ásványvizet a csomagtartóból bevisszük a lakásba.

Hűtővíz

Ellenőrizzük a fagyáspontot. Benzinkúton segítenek, illetve autósboltban kapható fagyáspont mérő párszáz forintért. Szükség esetén cseréljük le, hiszen drága mulatság egy szétfagyott hűtőrendszer javítása! Ha lehet ne hígítsuk a hűtővizet desztillált vízzel, inkább bekevert fagyállót töltsünk bele folyadékpótláskor is. Így nem fordulhat elő, hogy véletlenül túlhígítjuk a folyadékot.

TIPP: 2 évente érdemes lecserélni a hűtővizet, bár az újabb és egyben drágább folyadékok 4-5 évet is szolgálhatnak. Erről tájékozódjunk a gyártótól a hűtővíz cseréjekor.

Szélvédő  mosó

A szélvédőmosó  folyadékot cseréljük le fagyállóra. Érdemes a jobb minőségűeket megvenni, mert a menet közben odafagyó folyadékokkal csak bosszúságot okozhatunk magunknak.

TIPP: elinduláskor nem érdemes a szélvédőt a szélvédőmosóval tisztítani, ugyanis amikor elindulunk, az ablakon maradt mennyiség a menetszél hatására párologni kezd és ennek hatására a szélvédő felülete még inkább lehűl. Olyannyira, hogy például egy -2 fokban 50-nel közlekedő autó szélvédőjén lezajló párolgás akár -20 fokos hőmérsékletet eredményezhet a felületen. Ezen a hőmérsékleten pedig az oldat szépen odafagy és az ablakon keletkező zúzmara a látóterünket pillanatok alatt leszűkíti. Ennek elkerülése érdekében előbb érdemes a szélvédőt felmelegíteni ablakra irányított fűtéssel, jobbsorsúaknak az első szélvédő fűtésének bekapcsolásával. Ezzel a leheletünkkel keletkező párának is elejét vehetjük.

Ablaktörlő

A hidegben az elöregedett ablaktörlő lapátok lelkesen zörögnek, ne sajnáljuk lecserélni őket. Cserébe nem maszatolják majd össze a szélvédőt és nem fognak borzalmas zajjal működni.

Akkumulátor

Érdemes a télnek egy jó állapotú akkumulátorral nekikezdeni. Kérjünk meg szakembert, hogy ellenőrizze az akku feszültséget és szükség esetén töltsük fel. A feltöltött akku kevésbé fogja megsínyleni a hidegindítást és meghálálja a törődést. Kisült akkuval pedig véletlenül se hagyjuk az autót, az hamar az akkumulátor végét jelentheti.

Gumiabroncs

Minden tavasszal és  ősszel fokozottabban előkerül a téma, ekkor zajlik ugyanis a "nagy gumicsere hullám", természetesen mindenkinek egyszerre jut eszébe a garnitúrák cseréje. Nincs is ezzel baj, a szezon lefut, előbb-utóbb mindenkinek felkerül az autójára a szett, aki előre gondoskodik biztonságáról. De miért is olyan fontos ez és miért érdemes a gumik állapotára odafigyelni? Ismét a gumi gyártók szlogenjét kell előszedni, ugyanis azt állítják, hogy akkor kell a nyári szettet télire cserélni, ha a hőmérséklet tartósan 7 fok alá csúszik.

Természetesen senki nem fog egy reggeli 5 fokos hideg miatt téli szettel indulni otthonról, hogy aztán a munkahelyén 15 fokban visszacserélje nyárira. Ha az időjárás átlaghőmérséklete ezen érték alá kerül, akkor jó eséllyel alakul ki talaj menti fagy, a gumik rugalmasságát biztosító keverékanyag pedig merevvé válik, így a fékezésnél hosszabb fékút, megcsúszás veszélye áll fenn. Miért? Mert minél rugalmasabb a gumi, annál jobban tud az útfelületre tapadni, a tapadás pedig kedvező sőt kívánatos jelenség a fékezés során. Ha nincs tapadás, akkor a gumi megcsúszik, elveszíti az úttal a kapcsolatot és az autó nem engedelmeskedik vezetőjének, jobb esetben egy képzeletbeli egyenes vonalán továbbhalad a megkezdett úton, rosszabb esetben "kitör" az autó oldalirányba. Ahhoz pedig, hogy ezt elkerüljük saját érdekünkben érdemes rugalmas kerekekkel közlekednünk.

Nem elég azonban figyelni arra, hogy milyen a gumi jellege, annak állapota is legalább akkora mértékben befolyásolja az autó irányíthatóságát. Ezért hát a papa Wartburgján keveset futott, megkímélt de öreg gumi sajnos nem fogja teljesíteni a tőle elvárható teljesítményt, mert megint csak ez a fránya rugalmasság fog hiányozni gumiból. A gumiabroncsok ugyanis öregszenek és idővel ugyanúgy veszítenek rugalmasságukból, mind anyaguk stabilitásából. Az idősebb gumiabroncsot megismerni a repedésekről, a fényesre kopott mintázatról. Az ilyen gumiabroncsokkal szerelt autó abroncsai lelkesen csikorognak ahol lehet és csúszkálnak az úton. Ne sajnáljuk hát lecserélni, mert használatával ugyanúgy nem segítünk magunkon, mintha a garnitúrát nem cserélnénk le.

A gumisok elmondása szerint a gumiabroncsok nagyságrendileg kb. 6-7 évet használhatóak, mert körülbelül ennyi idő alatt öregszenek el annyira, hogy cserére érdemesek lesznek. Fontos megjegyezni, hogy ez a tulajdonság futásteljesítménytől független, hiszen a tárolt gumi felett is ugyanúgy eljár az idő, mint amelyik részt vesz a forgalomban. A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. DOT szám a gumin.  A gumi életkorát könnyen meg lehet állapítani, ugyanis a szabvány előírja az abroncsok úgynevezett DOT számmal való ellátását. Ez annyit tesz, hogy a gumi oldalán meg kell keresni a négy számjegyből álló kódot, mint pl. DOT .... 2406. Ha a kód 3 számjegyből áll, akkor azt valószínűleg érdemes lecserélni, ugyanis a jelölést 2000-ben változtatták meg. Az értelmezése szerint az első két számjegy a gyártás hetét, a második a gyártás évjáratát mutatja. A képen egy minta (alul a gyári jelzés, fent egy gravírozott minta), esetünkben egy 2005 3. hetében vagy 2006 2.hetében készült gumival van dolgunk a jelöléstől függően.

Ha kopás vagy sérülés tehát nem teszi szükségessé, akkor elvileg még 1-2 évet biztonsággal közlekedhetünk vele. És itt el is jutottunk a harmadik tényezőhöz, ami a gumi kopása. A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. A kopásjelző. Ha eléri a gumi bordájának magasságát, akkor csere!Az európai szabvány a profilmélységet minimum 1.6mm-ben követeli meg, ezt a gumi kopásjelzője is ennél a méretnél jelzi. Ettől függetlenül egy nyári guminál érdemes minimum 3mm, míg egy télinél 4mm mélységet tartani a teljes biztonsághoz. Ha tehát ezen méret alatt van a gumi, akkor már érdemes keresgélni új gumikat az autóra. A gumink méretét a korábban is említett kopásjelzővel egyszerűen ellenőrizhetjük. Ha a középborda felső mérete a kopásjelző magasságát nem haladja meg, akkor a gumit cserélni kell.

Végezetül a gumik légnyomását tartsuk mindig megfelelő értéken (általában az autó bal első ajtajának alján található az adat illetve a leírásban), ugyanis ha több, akkor a kerék "pattog" az úton, ha kevesebb akkor pedig erősebb kopásnak tesszük ki az abroncsot. Ezt havonta egyszer érdemes ellenőrizni (pl. a kúton ahol tankolunk).

Motorindítás

A motor elindítása után hagyjuk azt 1-2 percet járni. Miért? A hidegben a motorolaj "ledermed" és nem teljesíti a tőle elvárható viszkozitást. A motor életének a legrombolóbb időszaka a hidegindítás. Ezért a motorunk állapotát nagyban befolyásolja az, hogy üzemi hőmérséklet alatt hogyan bánunk vele. Kíméletesen bánjunk vele, amíg el nem éri az üzemi hőfokot. A legjobb módszer, ha beindítás után kaparjuk le a jeget az autóról. Ezen idő alatt az autó is melegszik valamennyit és a jég is könnyebben szedhető le.

TIPP: Érdemes a motor teljes bemelegedéséig a fűtést elzárni a gyorsabb melegedés  érdekében. Ezzel üzemanyagot is megtakarítunk, mivel a motornak is kevesebb ideig kell az üzemanyagot dúsítania a bemelegedés alatt.

Külső  hőmérséklet

Érdemes venni egy hőmérőt, amely tudja mérni a külső hőmérsékletet. Segítségével jól láthatjuk, ha odakint 3 fok alá megy a hőmérséklet. Ekkor már megjelenhet a talaj menti fagy! Mindenképpen óvatosságra int, hiszen az autó a nedves úttesten jeges részekre futhat és megcsúszhat!

Amit még érdemes beszerezni, hogy télen is mindig el tudjunk indulni: Jégkaparó, jégoldó spray, zár olajozó, hólánc, esetleg hólapát.

Nahát, nagyjából ennyi. Nem marad más hátra, csak az, hogy biztonságos közlekedést kívánjak mindenkinek a hideg hónapokban. Inkább a meleg autóból gyönyörködjetek a téli tájban, mint a havat lapátoljátok a kerék alól, vagy éppen derékig a hideg motortérben szétfagyott hűtőt cseréljetek az út szélén...

(mzoli)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj