Hibrid sportkocsi a Hondától

Jövőre két új hibrid modellt dob piacra a Honda. A japán gyár közlése szerint az egyik egy kis sportkocsi lesz.

Két új hibrid modell forgalmazását kezdi meg 2010-ben a Honda - jelentette be Takanobu Ito a japán gyár vezetője. Az első a még 2007-ben leleplezett CR-Z tanulmány szériaváltozata lesz, amely jövő februárban jelenik meg a japán piacon.

A CRX utódjának is tekintett apró sportkocsi teljesítményéről többféle pletyka kering, egyesek szerint a benzin-elektromos motor összteljesítménye 140, mások szerint 200 lóerő körüli lehet. A cél egyező: izgalmas vezetési jellemzőket párosítani alacsony fogyasztással.

Ito ugyanakkor azt is elárulta, hogy a Jazz modell hibrid variánsa is megjelenik jövőre, még az év vége előtt. Ez lesz majd a gyár olcsó hibridje, amelynek feladata, hogy jelentős eladás-növekedést generáljon. A Honda 2012-re évi félmillió hibrid autó értékesítését tervezi. A Civic Hybrid alá pozícionált modell várhatóan 4,2 liter körüli átlagfogyasztással működtethető lesz, a CO2-kibocsátása nem éri el a 100 g/km értéket sem.

Az új modellekbe is a Honda - már ismert - IMA (Integrated Motor Assist) hibrid rendszere kerül, ugyanakkor a gyár azt is megerősítette, hogy már dolgoznak egy új, a közepes és a nagyobb autókhoz megfelelő megoldáson.

Jelenleg a Hondának két hibrid autója van. Nemrég mutatta be új hibrid modelljét, az Insightot, a Civic alternatív változata a hírek szerint jövőre újul meg. Így 2010 végén már négytagú modern hibrid flottát kínálhat a gyártó.

(forrás: vezess.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj