Újabb híresség bérel Honda FCX Clarityt

Q'orianka Kilcher színésznő a Honda FCX Clarity mellett a 2007-es Los Angeles Auto Show kiállításon. A 19 éves Q'orianka Kilcher színésznő – Pocahontas megszemélyesítője az Új világ című filmben – lecserélte többmillió dolláros üzemanyagcellás járművét, és a Honda rendkívül ritka, hidrogénhajtású FCX Clarity modelljének legifjabb tulajdonosává vált.

Az autó üzemanyagcellája kémiai reakcióval alakítja át a nagy nyomású hidrogén energiáját elektromossággá, amely egy villamos hajtással az első kerekeket hajtja. A jármű kizárólag vizet bocsát ki, és fogyasztása a Honda szerint mindössze fele a benzinüzemű járművekének.

A vállalat az FCX Clarity kocsikat gondosan kiválasztott embereknek adja bérbe. A kiválasztás során figyelembe veszi például a vezetési stílust, az anyagi helyzetet, és azt, hogy a leendő bérlő lakóhelye közelében működik-e hidrogénkút. Jelenleg Amerikában 58, ebből Kalifornia államban 21 hidrogénkút működik az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma által fenntartott, alternatív üzemanyagokat ismertető webhely szerint.

A Honda FCX Clarity bérbeadási programjának célja, hogy segítse a vállalat hidrogén-üzemanyagcellával kapcsolatos kutatásait és fejlesztéseit, és szélesebb körben ismertté tegye ezt a technológiát. A Honda várakozásai szerint évente többtucatnyi FCX Clarity típust adhatnak bérbe az Egyesült Államokban és Japánban, így a gyártás beindításától számítva három éven belül körülbelül 200-as darabszámot érhetnek el.

Jamie Lee Curtis is a néhány kiválasztott egyike, aki Honda FCX Clarity autót vezet.

A The International Movie Database adatbázisában található életrajza szerint Q'orianka a környezetvédelem és az emberi jogok területén is aktív. Nem ő azonban az első híresség, aki egy Honda FCX Clarity tulajdonosa: Jamie Lee Curtis 2008. július 31-én kapta meg saját példányát.

A Honda egyik szóvivője egy telefoninterjúban nemrégiben azt mondta, hogy Q'orianka „kihajtotta előző autója belét”, ami egy előző generációs FCX volt. A vállalat szerint nemrégiben fejeződött be a kétéves bérlési időszak.

Jópár évvel ezelőtt vezettem az előző generációs FCX-et, ami kisebb volt az új modellnél, és kettővel kevesebb ajtaja volt. Még most is emlékszem, hogy mennyire megdöbbentett a csendessége: a zsúfolt New Yorkban egy lámpánál csak a benn ülők csacsogása hallatszott, és a motor mormolása. A mögöttünk álló dízel teherautó motorjáé.

Q'orianka Kilcher, Honda FCX üzemanyagcellás autója mellett

Egy másik határozott emlék a gyorsulás – amelyet a kocsi elektromos motorjainak köszönhetünk. Nincs sebességváltás, megtorpanás, csak határozott, sima gyorsulás. De amint a kocsi elérte a 60 kilométeres sebességet, az elektromos hajtás mintha kifulladt volna: nem volt képes azokra a hirtelen gyorsításokra, amelyek az előzésekhez szükségesek. Ez a probléma a legtöbb elektromos autónál tapasztalható, és a motorjaik működéséből ered.

Az új FCX Clarity üzemanyagcellája és elektromos hajtása sokat fejlődött az előző generáció óta, mondja a Honda. A hatótávolság 30 százalékkal 430 kilométerre nőtt, és a fogyasztás mindössze 1,47 kg hidrogén 100 km-enként. Az FCX Clarity új üzemanyagcellájának teljesítménysűrűsége is másfélszeresére nőtt, az elektromos energia tárolásáért felelős lítiumion akkumulátorok térfogata pedig 40, tömege 50%-kal csökkent.

Annak idején, a Honda FCX rövid tesztvezetésekor a Honda képviselője azt mondta, hogy az autó ára milliós nagyságrendű. Éppen ezért nem értékesítik, csak bérbe adják őket.

Az üzemanyagcellás technológia költségei valószínűleg nem csökkentek túl sokat az elmúlt néhány évben, és a hidrogéntankolás használható infrastruktúrájának megvalósítása is rettenetes költségekkel jár. A Honda és más autógyártók azonban még mindig elkötelezettek az üzemanyagcella fejlesztése mellett, annak ellenére, hogy az Obama-kormány nemrégiben bejelentette az üzemanyagcellával kapcsolatos kutatások szövetségi támogatásának csökkentését.

(fordította: kovacslace)

(forrás: hondareports.com)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj