MTA Racing a Pannónia Ringen

Önmagam hosszas unszolása mellett mostanra érett meg az elhatározás: az MTA Racing csapat legutóbbi, Pannónia Ringes pályanapja megérdemel egy összefoglalót itt a weblapon.

Bár jómagam - alkalmas és kevésbé féltős autó híján - jelenleg nem vagyok aktív résztvevője a pályás meeteknek, passzív szemlélőként módomban állt több HBKM-es kollégával a május 8-i összejövetelen szánkat tátani és örömködni egy nagyot…

Khamillal egy nem épp az alkalomhoz illő Insightot terelgetve érkeztünk meg du. 5 óra előtt a Sárvár melletti erdős dombok között megbúvó, elsősorban motoros pályaként ismert Pannónia Ringre. Már a bejárat előtt visszhangzott a célegyenesben rövid fékutat vevő pályamotorok jellegzetes hangja. A belső parkoló tele volt a motorosnap trélereivel, összepakolásra váró versenygépekkel, pályázásra felkészített utcai CBR-ekkel, Ducatikkal és Yamahákkal.

Kata is csillogó szemmel figyelte az ismerős környéket, anno az Integra csomagtartójában kuporogva a bevezető út hídja alatt élvezhette a DC2-re szerelt 5Zigen Fireball recsegését….

Az MTA Racinges gépeket keresgélve már messziről feltűntek az ismerős szerkezetek: Gyuri fehér RSX Type-S-e, Kirschner doki kék STI-je, Fömötör Gabi, a találkozó főrendezőjének Speedstere, Halaska 350Z-je, Gallai Zsolti piros NSX-e a megfelelő rendszámmal, STI-k, M3-ak, Evok és két Lotus is. Qkii Civicje és Laspring barátunk Prelude-je tette teljessé a Hondás résztvevői kört. Boo GT-R-jét is kerestük, de „csak” a tulajt találtuk, míg Jugo turbós Nissanja épp a slickkel szerelt kerekeit kapta a parkolóban.

Rajtszámaikról könnyű volt felismerni az MTA (Magyar Time Attack)-s gépeket, bár a parkolóba egyre újabb csodákkal érkeztek a hétvége pályanapos, főleg német és osztrák résztvevői.

Fömötör Gabiék még egy kellemes grillt is összeütöttek a boxok mögött, melyhez Gábor felesége minket is kedvesen invitált.

A melegítő körökre a boxutcában sorakozott fel az egész mezőny. Többen bőszen fényképeztek, bár a fényviszonyok nem voltak a legkedvezőbbek. Eső pedig szerencsére nem áztatta az ostffyasszonyfai mezőket és a pálya kanyarjait.

Pár perc múlva megjelentek a célegyenes végén a versenyzők, többen kijöttek guminyomást állítani és felkészülni a mért körökre. Itt mindenki az idővel, sokan a saját korábbi idejükkel hadakoztak elsősorban. Több kategóriára oszlott a mezőny, de a cél a saját határok kitapogatása és az autókban szunnyadó lehetőségek előcsalogatása volt, nem pedig az egymás elleni kíméletlen küzdelem. A hétvégi versenyzés már csak ilyen, igaz-e ÖK és Barko? És pont ettől szép igazán…

A gyors körökre a pályára felhajtó gépek hangja és látványa kárpótolt a passzív szemlélő szerepéért, az egyik gyors körében épp a boxutca elejére lerepülő Lotus motorháztető csak hab volt a tortán. Fogytak a gumik és a fékek, a célegyenest belengte a semmivel össze nem téveszhető fék-kuplung-égett gumi és motorolaj illata. Igen illata, nem szaga, ezt mindannyian tudjuk!

Közben ki-kinéztünk a parkolóba is, ahol több autócsoda közt egy Wiessmann roadster mellett monopostók, GT2–es és 3-as pálya Porschék és más pályaautók érkeztek és álltak be a boxokba a másnapi eseményre. Egy új, karbon elemekkel bőven felvértezett Viper német tulajdonosa kérdésemre kiokosított arról, hogy E jelzést nélkülöző brutális gépe milyen fondorlatokkal kapta meg a német rendszámot.

Boo Gyuri áhítattal hallgatta Zsolti NSX kipufogójának túlvilági hangját, a VTEC váltáskor előtörő frekvenciák idegborzoló staccatóit. Jugo visszaváltásainál szép lángcsóvák érkeztek a Silvia hátsó dobjából, a célegyenes végi fékutak egyre rövidültek. A boxerek dörmögése egybeolvadt a sor 4-es Civic sivításával, az M3-asok germános morgásával.

Gyorsan eltelt a késő délután…

Nem vártuk meg az eredményhirdetést és a köridők ismertetését. A nap lassú ereszkedésével mi is behuppantunk a fehér Honda hibridbe és halkan suhanva vágtunk neki a Keszthelyig ránk váró kilométereknek…

(Hondadoc)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj