Zsíros profitot hoz a zöld ügyfél

A Honda és a Toyota több mint 3000 dollárt keres minden hibrid autóján.

A Honda Insight és a Toyota Prius hibrid meghajtású autók közt kibontakozott árháború jó a fogyasztónak, mert leszorítja az árakat. Az Autoblog Green internetes portál tudomása szerint az új Prius alapára 21 750 dollár lesz az USA-ban, ami válasz az Insight 20 470 dolláros, ebben a kategóriában agresszíven alacsonynak számító árára. Úgy tűnik azonban, hogy mindez nem jelenti a profit feláldozását.

A japán Nikkei üzleti napilap úgy tudja, hogy minden egyes eladott hibrid autón 3100 dollár nyereséget realizál a két autógyártó. Ez persze az átlag, amit a Toyota esetén minden bizonnyal megdob a Lexus luxusautók hibrid változatain elért profit. Az összeget a 1008-as eladásokat alapul véve kalkulálták.

A Green Car Congress szakmai szervezet úgy véli, hogy a cégek annyit keresnek az alsó középkategóriába illő hibrideken, mint kicsi benzinmotoros modelljeiken. Ez jó hír, mert, ha nyereséges a gyártás, az ösztönzi az autógyártókat a környezetkímélő típusok fejlesztésére és minél nagyobb számú értékesítésére. A környezettudatos (zöld) ügyfél tehát jó ügyfél.

(forrás: napionline.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj