Elnöki beszámoló 2008-ról és a 2009-es programtervekről

Változnak az idők és a régi, levelekben küldött beszámolókat a Honda Barátok Klubja Magyarország fennállásának 10. évétől felváltja az internetes iromány illetve az e-mail.

2008-as találkozók

Ez az év fontos volt Klubunk életében, egyrészt a többszörös évforduló, másrészt az esedékes vezetőségválasztás miatt. Alapítási évünk, 1998 óta sok minden történt és 2008 is a mozgalmas évek közé tartozott.
Az év első HBKM találkozóját és a vezetőségválasztó Közgyűlést Keszthelyen tartottuk meg. A helyszín a cserszegtomaji Wagner Panzió volt, ahol a rossz idő ellenére már pénteken este szép számban gyűltünk össze a bajor csapoltra és a póker versenyre. A nyerteseknek és a helyezetteknek is emlékezetes marad ez a nap, de a találkozó többi résztvevője sem panaszkodhatott. Mondjuk a rendező – ahogy az már lenni szokott – kevesebbel is be kellett érje…Smile
Másnap délelőtt a vezetőségválasztó Közgyűléssel folytatódott a hivatalos program, melyen a résztvevő tagság megválasztotta a Klub tevékeny és remélhetőleg a jövőben is serény elöljáróit.

Ezúton is köszönjük a teljes tagság nevében a leköszönt vezetőségnek, az elnökség és a felügyelő bizottság tagjainak az eddig végzett munkájukat!

Az ebédet követően buszos kirándulás indult Szigligetre és Badacsonytomajra, de sajnos nem mentünk 120-szal…. Tomajon templomlátogatás, majd a többség számára közös séta Badacsonyba és a házias kifőzdében kulináris örömök (borkóstolás, falatozás) voltak programon. Este a Kolping élményfürdői szaunái, gőzfürdői voltak zártkörű eseményünk helyszínei. Valamennyi még a csapoltból is maradt, melyre este a szálláson cuppantunk rá.

Ez évi második találkozónknak ismét a Hungaroring adott otthont – ezúton is köszönjük támogatóink hozzájárulását a rendezvényhez, közülük is kiemelve a Honda Hungary Kft és a MOL szerepvállalását.
A jubileumi 5. Nemzetközi Honda Találkozó – a HMJ – ismét nagy tömeget vonzott. A szállások Gödön voltak, barátságos környezetben. Több külföldi - elsősorban osztrák és német – vendéget is köszönthettünk, köztük leghűségesebb résztvevőinket, Marliest és nagyszüleit Ausztriából.
Romániából is érkezett látogatónk, aki azóta már a klub rendes tagjává avanzsált.
Csodás és emlékezetes kavalkád, felejthetetlen versenyek a Ringen, olajvizsgálatok, szép kupák, nyeremények, gumifüst és sajnos egy-két kicsúszás is; a programba mindez belefért. Csinos hostessek, komoly támogatóink és a sajtó adta a hátteret. Kitűnő ebédek és vacsorák, kellemes sörözések a panzió teraszán, fürdőzés a termálban, hogy csak párat emeljek ki a sokszínű programból. A nagy melegben a szombati parkolós napra már kevesebben jöttünk össze, de az Outlet üzlet vásárlói és a résztvevők így is sokat gyönyörködhettek az egyedülálló gépparkban.
Itt ragadom meg a lehetőséget, hogy megköszönjem mindenkinek, akik segítettek a lebonyolításban, mindannyiukat felsorolnom lehetetlen, kihagyni, pedig senkit nem szeretnék…

A szentesi találkozóra augusztusban került sor és senki sem bánta meg, hogy elutazott a Körösök mellé. A Kurca partján, a Széchenyi ligeti strandfürdő és Sportközpont illetve Kemping adott otthont a találkozónak, melyet tg (Gábor) és csapata szervezésében élvezhettünk. Strandolás, sörözés, szarvasi arborétum és arborétumi séta, finom lángosok, vörös sör és még pirosabb bőr, forróság, talán az év legmelegebb napja; mindezt nyújtotta a találkozó és Szentes. Finom vacsorák és ebédek, közös buszozás Szarvasra, aggódó pillantások az égre, akut etil intoxikáció, oszlopmászás és hullócsillagok, lefejelt OFF autóküszöb és hasmarsában erőteljesen megzavart gyógyító ember, aki ott volt, ismeri a miérteket és a hogyanokat…Smile
Aki pedig nem jött el, az simán bánhatja. Köszönjük a rendezést ismét!

Az év utolsó találkozóját Barko tagtársunk és kis csapata szállította Zamárdi és Kaposújlak helyszínekkel. Zsolti és a Honda Kapos komoly támogatása ismét sokat segített…
Attraktív programok, szuper gokart verseny, feledhetetlen esti programok, fürdőzés, paint ball és military programok, gyorsulási versenyek és 80 fő körüli részvételi létszám, a számok is magukért beszélnek. Patronverte hasak, nyakak és hátsók, a festékpukkantós csapatjáték sokakon maradandó nyomokat hagyott. A gokart versenyt szinte mindenki nagyon komolyan vette, külön kisebb vita és javaslatparádé bontakozott ki a lebonyolítás mikéntjét illetően is, Barko és Zsolti idegeit tovább demielinizálva, hogy kevéssé érthető is legyek.Smile
HBKM férfikórus és a mettállt nagyon bíró figurák, sok-sok beszélgetés…még most is fulladozunk a röhögéstől (hölgyek persze a kacajtól), ha eszünkbe jut némely jelenet.
Köszönjük a kiváló programokat és a még kiválóbb rendezést Laci!

December elején tartottunk még egy összevont elnökségi és FEB ülést, melyen a 2009-es találkozók és a weboldal fejlesztése voltak a központi témák.


2009-es programelőzetes
1.

2009. április 18-20. péntek-vasárnap 
Évadnyitó találkozó
Szombaton a már hagyományos Kiskunlacházán tartandó Hondás évadnyitón veszünk részt. A pénteki és vasárnapi nap programja még tervezés alatt. Főszervező Centrop


2.

2009. május közepe és vége közötti időpont
Honda Eco Tour 2009. A HBKM első fogyasztásmérő túrája a Honda Hungary részvételével és támogatásával.
A Honda Insight tervezett bemutatójával egybekötve, illetve Insightok és a klubtagok jó pár autójának részvételével. A találkozó egyéb programjai tervezés alatt.
Főszervező Tschokker


3.
2009. június 19-21 vagy 26-28.
HBKM versenyhétvége az Euroringen
Program tervezés alatt.
Főszervező Dzsó

4.
2009. szeptember 18-20. Keszthely-Sávoly
Első HBKM Moto GP 7vége
Program szervezés alatt.
Főszervező Hondadoc a keszthelyi HBKM-esekkel és a motoros kemény maggal közösen.

Múlt év végéről 2009 első napjaira áthúzódó fontos esemény még, hogy a HBKM által használt domain a Klub tulajdonába került.

Kellemes Hondás évadot kívánok minden klubtagunknak!

Schwillinger Ferenc dr. (Hondadoc)
klubelnök

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj