Újabb sebességmérők az autópályákon

Több mint egy tucat sebességmérő kamerát helyezett forgalomba az Állami Autópálya Kezelő a hozzá tartozó autópályákon. Ezek nyomán figyelmeztetik az autóst, büntetést csak a rendőrség szabhat ki.

Összesen tizenhat helyen sebességmérő kamerákat telepített a hozzá tartozó gyorsforgalmi utakon az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Három kamera az M0-s autóúton, tizenhárom az M1-es, az M3 és az M7-es forgalmas szakaszain vadászik a szabálytalankodókra.


A gyorshajtókat elektronikus táblákon figyelmeztetik az "Ön a megengedett sebességnél gyorsabban halad!" felirat megjelenítésével. Más szankciókra nem is kell számítaniuk az autósoknak, mivel a társaság nem büntetheti meg a gyorshajtókat, azt csak a rendőrség teheti.

Ezért nem is hitelesített, az esetleges büntetéseket megalapozó pontosságú berendezéseket használnak. Kameráik nincsenek összekötve a rendőrség sebességellenőrző rendszereivel sem.

A kamerák felszerelésének a közlekedésbiztonság javítása volt a célja. A bemért gyorshajtók a megjelenő felirat láttán legalább átmenetileg lassítanak. A nemrég szolgálatba állított kamerák és a hozzájuk tartozó változó jelzésképű mátrixtáblák beszerzésére, felszerelésére 120 millió forintot költöttek.

(forrás: vezess.hu)

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj